Een marketing campagne opzetten. Hoe ga je te werk

Voor veel ondernemers is het nu hét moment om de eerste stap te zetten in de online marketingwereld. Veel gehoorde redenen om hiermee te starten zijn beter online zichtbaar worden en daardoor meer leads genereren.

De grote vraag is natuurlijk hoe je daar precies mee moet beginnen. Je wilt dat alles snel geregeld is, maar het is wel belangrijk dat alles op de juiste manier gedaan wordt. Het gaat erom dat je door de marketing campagne goede resultaten zult bereiken.

Budget bepalen

Voordat je met je marketing campagne begint is het belangrijk om eerst je budget te bepalen. Een campagne kan dan nog zo leuk zijn, het gaat er natuurlijk wel om dat je de kosten hiervan ook weer terugverdient. Bekijk dus van tevoren goed hoeveel geld je aan de marketing campagne uit wilt geven.

Een product of dienst

Als ondernemer wil je natuurlijk het liefst je hele assortiment onder de aandacht van je doelgroep brengen. Helaas is dit niet mogelijk. Je kan niet voor al je producten of diensten een marketing campagne opzetten.

Daarom is het beter om met een bepaald product of dienst te beginnen. Daar ontwikkel je dan je campagne omheen. Kijk voor je begint eerst welk product of welke dienst de grootste afzetmarkt heeft of waar veel online op gezocht wordt.

Je doelgroep

Zodra je het onderwerp van je marketing campagne uitgekozen hebt, is het tijd om met de doelgroep aan de slag te gaan. Het is daarom verstandig om een beslisser te kiezen en je marketing campagne daarop te richten.

Untitled design - 2022-10-24T141649.496
Untitled design - 2022-10-24T141716.687

Waardepropositie bepalen

Een van de dingen die voor een succesvolle marketing campagne belangrijk is, is content die zowel waardevol als relevant is. Om erachter te komen wat voor jouw doelgroep relevant is, heb je inzicht in de doelgroep nodig.

Door gebruik te maken van de juiste content kan je als ondernemer het waardepropositie canvas gebruiken. Aan de hand van het waardepropositie canvas kan je bepalen waar je content over moet gaan. Zo verras je de doelgroep met nieuwe ideeën en oplossingen.

Content ontwikkelen

Nadat je dit hebt gedaan kan je beginnen met content ontwikkelen. Dit doe je door blogs te schrijven die relevant zijn en je doelgroep van de juiste informatie voorzien. Daarna is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Dit doe je met slimme marketing campagne software.